12.08.2011

Ο οίκος αξιολόγησης Dagong υποβαθμίζει την Γαλλία από ΑΑ- σε Α+



Σύμφωνα με το σημερινό άρθρο της γαλλικής Le Monde, ο οίκος  αξιολόγησης Dagong Κίνα, που ιδρύθηκε το 1994 στην Κίνα, δήλωσε ότι υποβάθμισε το δημόσιο χρέος της Γαλλίας από AA-σε A +, λόγω της ασθενούς ανάπτυξης και ενός δημόσιου χρέους ακόμη υψηλότερο. «Λόγω των διαρθρωτικών προβλημάτων στο εσωτερικό μέτωπο, η γαλλική οικονομία εμφάνισε χαμηλότερη ζωτικότητα και μια διεθνή ανταγωνιστικότητα η οποία συνεχίζει να επιδεινώνεται. Μεσοπρόθεσμα, η ανάπτυξη θα παραμείνει αδύναμη», δήλωσε ο οίκος αξιολόγησης, ο οποίος είναι ανεξάρτητος.
Η μείωση της ανταγωνιστικότητας της Γαλλίας προκύπτει από τη μείωση του μεριδίου της στις παγκόσμιες εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής τεχνολογίας, «τη σταδιακής αύξησης του ελλείμματος, τις τρέχουσες συναλλαγές της, την αργή οικονομικής ανάπτυξης και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας," σύμφωνα με Dagong.

Από δημοσιονομικής πλευράς, «με τα τρέχοντα μέτρα λιτότητας δεν θα επιτευχθεί ο στόχος" δηλαδή η ισορροπία των δημόσιων οικονομικών το 2016, δήλωσε ο Dagong.


Dagong σημειώνει, επίσης, ότι «ο γαλλικός τραπεζικός τομέας έχει γίνει πιο ευάλωτος» και «με την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της και ιδίως στη Γαλλία, η ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού των τραπεζών θα επηρεαστεί."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...