12.18.2012

Αρχαία Τεχνολογία - Μέρος 2ο (Οι Φακοί της Αιγύπτου)

Αυτά τα σκαλίσματα βρίσκονται κοντά στο Κάιρο της Αιγύπτου, στον ναό της Hathor.
Κάποιοι από τους αρχαιολόγους υποστηρίζουν πως αυτά τα σκαλίσματα μας δείχνουν κάποια μορφή αρχαίας τεχνολογίας ηλεκτρικού ρεύματος.
Άλλοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως αυτή η εικόνα απεικονίζει την γέννηση ενός φιδιού από το μαγικό λουλούδι Lotus σύμφωνα με την Αιγυπτιακή μυθολογία.

Όμως εάν δούμε από κοντά την φωτογραφία αυτή, δεν μοιάζει με τίποτα στο λουλούδι, αλλά μοιάζει περισσότερο με μια συσκευή η οποία έχει ένα καλώδιο όπως βλέπουμε το οποίο συνδέεται με κάτι που μοιάζει σαν μπαταρία BAGHDAD.
Τέλος βλέπουμε ακόμα δυο αξιοπερίεργα πράγματα, το καλώδιο φαίνεται σαν να είναι συνδεδεμένο με ένα στύλο ή σαν να βγαίνει από εκεί.
Το άλλο αξιοπερίεργο είναι το η δέσμη φωτός, αλλά αυτό που φαίνεται σαν "φίδι" σύμφωνα με αρχαιολόγους της Αιγύπτου θα μπορούσε να είναι σκόνη. Εάν ανοίξουμε ένα φακό σε μια σκονισμένη αποθήκη, μέσα στη δέσμη φωτός δεν θα σχηματιστεί κάτι σαν ουρά η οποία θα κινείται; (Στη πραγματικότητα αυτό γίνεται εξαιτίας της σκόνης που υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο).

Τέλος ας πούμε λίγα πράγματα για τις μπαταρίες BAGHDAD...

Αυτή η περίεργη κατασκευή ανακαλύφθηκε το 1936 στο χωριό "Khuyut Rabbou'a" 20 μίλια νοτιοανατολικά από το σημερινό Baghdad.

Συνήθως έχουν ύψος 13,5 με 14 εκατοστά και περιείχαν ένα χάλκινο κύλινδρο και μέσα από αυτό μία ράβδο σιδήρου.
Το 1939 ο Γερμανός αρχαιολόγος Willhelm Konig βρήκε μια από αυτές τις μπαταρίες στο υπόγειο του μουσείου του Ιράκ και αμέσως αναγνώρισε την ομοιότητα τους με της γαλβανικές μπαταρίες και δημοσίευσε αμέσως μια ανακοίνωση η οποία έλεγε πως αυτές οι συσκευές χρησίμευαν στην αρχαιότητα ως εργαλεία για να κάνουν το ασήμι επίχρυσο. Περίπου τότε άρχισε και ο Hitler την έρευνα για την τεχνολογία των αρχαίων πολιτισμών.
Τέλος πρέπει να αναφέρουμε πως ανακατασκευές της μπαταρίας αυτής δίνουν μεταξύ 0,4 και 1,9 Volt. Υπεραρκετά για έναν απλό φακό νομίζω...

Constantine

HellasKafeneio.blogspot.gr originals

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...