12.13.2012

Ερωτευτείτε... τρώγοντας


Αναμφίβολα, ο έρωτας περνάει από το στομάχι και ήδη από την αρχαιότητα ο άνθρωπος έψαχνε να βρει τρόπους, για να διασφαλίσει τη γονιμότητα, τη σεξουαλική ρώμη και την ερωτική απόλαυση.
Σχετικές πληροφορίες δίνει  η Γεωργία Καπώλη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜScΑντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ» – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέας Κορινθίας.

Η ετυμολογία των “αφροδισιακών” τροφών έχει τη ρίζα της στην Αφροδίτη, την αρχαία θεά της ομορφιάς. Μέχρι και το 18ο αιώνα στην Ευρώπη, πολλές από τις συνταγές ήταν βασισμένες στις θεωρίες του Γαληνού, ο οποίος υποστήριζε ότι τα περισσότερα φαγητά μπορούν να λειτουργήσουν ως αφροδισιακές ουσίες αν σερβιριστούν ζεστά και προκαλέσουν γρήγορο κορεσμό. Ο St Thomas Aquinas, ένας μοναχός στο 13ο αιώνα, πίστευε, όπως και ο Γαληνός, ότι οι αφροδισιακές τροφές θα πρέπει να εμπνέουν το ζωηρό πνεύμα και να ευνοούν την υγεία, γι’ αυτό και θεωρούσε ως τέτοιες το κρέας και το κρασί.


lykavitos.gr

http://arkoudabeta.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...