12.16.2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βέρα στο ...αριστερό!


Η χρήση του δαχτυλιδιού ως συμβόλου του γαμήλιου δεσμού ξεκινά περίπου πριν από 4.500 χρόνια, από τη αρχαία Βαβυλωνία και την αρχαία Αίγυπτο. Οι αρχαίοι λοιπόν βαβυλώνιοι και αιγύπτιοι, φορούσαν το δαχτυλίδι στο τρίτο δάχτυλο του αριστερού τους χεριού, καθώς πίστευαν πως η φλέβα από αυτό το δάχτυλο ήταν η «φλέβα της αγάπης» και οδηγούσε κατευθείαν στην καρδιά!

Η βέρα είναι το δαχτυλίδι που άμα το φορέσεις, ο χάρτης της προσωπικής σου ζωής αλλάζει. Είναι το δαχτυλίδι της υπόσχεσης, της δέσμευσης. Στα ελληνικά  αποκαλείται αρραβώνας, λέξη με προέλευση εβραϊκή, που σημαίνει εγγύηση, ενέχυρο άρα υπόσχεση, δέσμευση. 

Την συνήθεια λοιπόν αυτή των αρχαίων αιγυπτίων ακολούθησαν και οι περισσότεροι λαοί ως σημείο φανέρωσης αυτής της "δέσμευσης" δηλαδή και φυσικά ακολούθησαν και την τοποθέτησή του αρχικά στο αριστερό χέρι.

Στην πορεία όμως ανατολικοευρωπαίοι και χριστιανοί ορθόδοξοι, προτίμησαν την τοποθέτηση στο δεξί χέρι διότι ταυτίζουν τη δεξιά πλευρά, το δεξί, με το καλό, το αγαθό, το σωστό, το ευάρεστο στο Θεό!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ !

Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να φορά την βέρα του όπου θέλει ή και να μην την φορά καθόλου. Δημοκρατία έχουμε (?) και ότι θέλουμε κάνουμε...

Μερικοί όμως, επειδή ακριβώς έχουμε δημοκρατία (!) δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και πρέπει λέει να φοράνε την βέρα στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ...!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί ορισμένα παραδείγματα γνωστών δημοκρατικών πολιτικών αλλά και άλλων ανθρώπων του "χρήματος" που έχουν ταυτίσει το αγαθόν και το ευάρεστον στον "θεό" με ...την αριστερή τους πλευρά..!!!

Σημ: sinistra στα ιταλικά σημαίνει: αριστερά. Στα αγγλικά η λέξη sinister σημαίνει: αριστερός, πονηρός, ασυνήθιστα κακός

(κλικ για μεγέθυνση)
Josef Ackermann, διοικητής της Deutsche Bank 

Mario Monti, ο νέος ουρανοκατέβατος πρωθυπουργός της Ιταλίας
και μέλος της "Τριμερούς Επιτροπής"
Λουκάς Παπαδήμος, και αυτός ουρανοκατέβατος πρωθυπουργός
στην χώρα μας και ...φυσικά μέλος της "Τριμερούς"!

ο κ. Γ. Αλογοσκούφης τέος υπουργός των οικονομικών
με τον αντίστοιχο Βέλγο υπουργό Didier Reynders
το δακτυλίδι ακολουθεί την παράδοση παραλαβή του υπουργείου!
Αλογοσκούφης - Παπαθανασίου

Α. Διαμαντοπούλου - Πολύ μας έχει ταλαιπωρήσει αυτή η κοπέλα
τώρα κατάλαβα το γιατί!

και φυσικά ο ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
GAP

και στα δικά μας οι "ελεύθεροι"
Αφυπνιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...