2.18.2013

ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ...


"Για μερικά παιδιά αυτό είναι το μοναδικό γεύμα της ημέρας... Οσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο. Ακόμη και σε ένα παιδί να συμβαίνει αυτό, καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα της κατάστασης" λέει ο ένας... "Μια μέρα ένα παιδί θα πεινάει περισσότερο και κάποιο άλλο λιγότερο. Θα του δώσει το γεύμα του, θα πιει και το δεύτερο γάλα από ένα άλλο παιδί που δεν το θέλει... Κινούνται ομαδικά" συμπληρώνει ένας συνάδελφός του.
Είναι εκπαιδευτικοί από σχολεία όπου παιδιά πεινούν και βρίσκουν καταφύγιο στις δωρεές ιδρυμάτων και ιδιωτών. Ηδη ξεπέρασαν τα 1000 τα αιτήματα από δημοτικά σχολεία της Αθήνας προς το Δημοτικό Βρεφοκομείο της πόλης για μερίδες φαγητού.
Η κατάσταση στα σχολεία πάντως αποκαλύπτει μια κοινωνία που μαστίζεται από φτώχεια: σε έρευνες του ιδρύματος Νιάρχου τρεις στους δέκα μαθητές (29,32%) δηλώνουν ότι αισθάνονται επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας.
Επισιτιστική ανασφάλεια χωρίς πείνα νιώθει το 36,54% και σιτιστική ασφάλεια το 34,15%. Η συγκλονιστική εικόνα αποτυπώνεται από μια πρώτη συλλογή στοιχείων την εφετινή σχολική χρονιά από 88 σχολεία (9.500 ερωτηματολόγια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...