4.16.2013

Σύνδεση με Αλ Κάιντα - Ανακρίνουν 28 υπόπτους - Μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς


Τρομοκρατική ενέργεια βλέπουν πίσω από τα χτυπήματα στο μαραθώνιο της Βοστόνης η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, το FBI και η NSA (υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας), ενώ ορισμένοι συνδέουν από τα πρώτα ευρήματα της επίθεσης την οργάνωση Αλ Κάιντα.

Ο Γκόρντον Κορέρα ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας για το BBC, δήλωσε πως το modus operandi των δραστών θυμίζει τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα. Την άποψή του ενισχύει και το γεγονός πως οι γιατροί στα νοσοκομεία της Βοστόνης όπου έχουν μεταφερθεί οι δεκάδες τραυματίες, βγάζουν από τα θύματα σιδερένιες βολίδες και θραύσματα, γεγονός που υποδεικνύει πως οι δράστες είχαν φτιάξει «βόμβες διασποράς» για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα!
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε λόγο για «βόμβα» και όχι απλώς για «έκρηξη», δηλώνοντας ότι,  «προφανώς επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες, όμως προσευχόμαστε για τους πολίτες της Βοστόνης». Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα πάντως απέφυγε να χρησιμοποιήσει στο διάγγελμα του τη λέξη τρομοκράτης ή τρομοκρατία, προφανώς για να μην ξυπνήσει μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου στους Αμερικανούς.
Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν κατατάξει την επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης στην κατηγορία της τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτή προέρχεται από το εσωτερικό των ΗΠΑ ή μεθοδεύτηκε από ξένους. Ομοσπονδιακός πράκτορας, δήλωσε στο CNN ότι οι έρευνες από τις εκρήξεις δεν έδειξαν C-4 ή άλλο υψηλής ποιότητας εκρηκτικό υλικό, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα πακέτα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ήταν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Είναι σαφές πάντως πώς πρόκειται για οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο με στόχο να δολοφονηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Κι αυτό προκύπτει τόσο από το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκαν οι βόμβες όσο και από το γεγονός ότι πέραν των δύο που εξερράγησαν οι αρχές εντόπισαν και εξουδετέρωσαν ακόμη δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Boulston str. Αργότερα τη νύχτα η Wall Street Journal μετέδιδε πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν και απενεργοποιήθηκαν ήταν συνολικά πέντε!
...........................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...