4.16.2013

ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ...

Μεγάλο ενδιαφέρον για την εξαγορά του Σκορπιού από το Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ, επιδεικνύουν οι ρωσικές εφημερίδες οι οποίες έχουν εκτενείς αναφορές στο μεγάλο deal Η RBK Daily επανέρχεται στην ανακοίνωση της οικογένειας Ριμπαλόβλιεφ, που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ το Σαββατοκύριακο και επιβεβαιώνει την αγορά: «Μια εταιρεία, που εντάσσεται στον Όμιλο (σ.σ. Ριμπαλόβλιεφ), ενεργώντας για τα συμφέροντα της Γεκατερίνα Ριμπαλόβλιεβα, ολοκλήρωσε την απόκτηση ομάδας εταιρειών, οι οποίες ανήκαν στο παρελθόν πλήρως στην Αθηνά Ωνάση. Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων της ομάδας αυτής ήταν και τα νησιά Σκορπιός και Σπάρτη, που βρίσκονται στο Ιόνιο Πέλαγος», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που επικαλείται η RBK. Στην ανακοίνωση επίσης υπογραμμίζεται, σύμφωνα με την RBΚ, ότι «η Γεκατερίνα Ριμπαλιόβλεβα διακρίνει σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών των νησιών με τη χρήση οικολογικής τεχνολογίας και εξετάζει την αγορά αυτή ως μακροπρόθεσμη οικονομική επένδυση».

Η «Βέντομοστι», κοινή έκδοση στα ρωσικά των Financial Times και της Wall Street Journal, επικαλείται τον ελληνικό Τύπο για να υιοθετήσει την εκτίμηση ότι η συναλλαγή κινήθηκε γύρω στα 100 εκατ. ευρώ.
Ως απειλή για τη συμφωνία μακροχρόνιου λίζινγκ περιγράφεται από ρωσικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ η σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα Γελένα, με την οποία βρίσκονται από το 2008 στα δικαστήρια, καθώς εκείνη διεκδικεί μέρος της συνολικής του περιουσίας έως ύψος 5 δισ. ευρώ. 
Πηγή : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...