5.26.2013

Η BLACKWATER ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ CIA!!

Ο Erik Prince,o ιδρυτής της Blackwater - τώρα γνωστή ως Academi - ισχυρίζεται οτι η εταιρεία του ειναι « μια επέκταση της CIA και λαμβάνει εντολές από αυτην.

Erik Prince, πρόεδρος του Ομίλου Πρίγκιπα. (AFP PHOTO / Tim Sloan) Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Daily Beast ο Erik Prince , αποκάλυψε πόσο βαθιά συνδεδεμένη ειναι η Blackwater με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, ειδικά απο τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τον περασμένο μήνα, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έπαυσαν τις διώξεις εναντίον Blackwater για κακουργηματικές πράξεις που διεπραξε το προσωπικό της μετά την αποκαλυψη ότι οι εργαζόμενοι είχαν ενεργησει κάτω από τις διαταγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Μετά από μια τριετή δικαστικη δίωξη, τα περισσότερα από τα στελέχη της εταιρείας αφεθηκαν ελεύθερα και δύο άνδρες έλαβαν ποινη κατ 'οίκον περιορισμό και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.
Αλλά οι δεκάδες χιλιάδες σελίδες των δικαστικών εγγράφων από την υπόθεση εριξαν φως σε ολες τις επιχειρησεις που εκανε η εταιρεία αυτά τα τρία χρόνια και διαπιστωθηκε οτι η Blackwater δρουσε σαν προέκταση της CIA.
«Η δουλειά της Blackwater με τη CIA άρχισε όταν παρέχονταν εξειδικευμένοι εκπαιδευτές και εγκαταστάσεις που δεν διεθετε η CIA ειπε ο,Erik Prince « στην Daily Beast. "Στα χρόνια που ακολούθησαν, η εταιρεία έγινε μια εικονική επέκταση της CIA, διότι μας ζητήθηκε ξανά και ξανά για να αναλαμβανουμε τις επικινδυνες και βρωμικες αποστολες για λογαριασμο της Cia που ο οργανισμός είτε δεν μπορούσε ειτε δεν ηθελε να φανει οτι ενεργει "

Αρχικά, πίστευαν ότι η CIA "αναζητούσε τις δεξιότητες και τις ικανότητες, και έπρεπε να εχουν για να πάνε στο εξωτερικό και να επιχειρησουν
Ηθελαν να βεβαιωθουν πως οι εργολάβοι της Blackwater θα μπορούσαν να εκτελέσουν τις αποστολες τους," δήλωσε ο συνταξιούχος του Κογκρέσσου Pete Hoekstra. Αλλά η σχέση τους ήταν στην πραγματικότητα πολύ πιο κοντά από ό, τι πιστεύεται.
Όταν ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας επισκέφθηκε τις ΗΠΑ το 2005, πήγε ένα ταξίδι στα κεντρικά γραφεία της Blackwater στοMoyock, στην Βόρεια Καρολίνα, όπου στελέχη της εταιρείας του εκαναν δύο δώρα - ένα τροποποιημένο Bushmaster AR-15 τουφέκι και ένα κυνηγετικό όπλο Remington. Τα όπλα είχαν επισημανθεί με το λογότυπο της Blackwater, αλλάο Prince λέει ότι η CIA ζήτησε από την εταιρεία να δώσει στον Αμπντουλάχ τα όπλα .
Σε μια επιδρομή του 2008 στην έδρα της Blackwater, για τον ελεγχο του αλκοόλ, του καπνού, των πυροβόλων όπλων και των εκρηκτικών (ATF) ανακάλυψαν ότι τα όπλα που δωθηκαν στον Abdullah είχε καταχωρηθεί ως προσωπική περιουσία σε δύο υπαλλήλους στο γραφείο - και δεν υπήρχε εγγραφο που να δείχνει ότι ήταν τώρα στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας.
Επιπλέον, το ATF διαπίστωσε ότι πολλά από τα όπλα της Blackwater είχαν αγοραστει παράνομα.Μερικά από αυτά τα όπλα, τα οποία περιλαμβάνονται AK-47 Ρουμανίας και 17 Bushmaster AR-13S, είχε παράνομα είχαν αλλοιωθεί και έχουν εξαχθεί σε άλλες χώρες, κατά παράβαση των ομοσπονδιακών νόμων για τα όπλα.

Μια πινακίδα σηματοδοτεί την είσοδο της μονάδας 
κατάρτισης Blackwaters. (AFP PHOTO / Scott Olson)
Η Blackwater υποστήριξε ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είχε εργαστεί για λογαριασμό της CIA.Στο Δικαστήριο προσκομίστηκαν έγγραφα που περιλαμβάνουν καταθέσεις από στελέχη της CIA που πιστοποιουν ότι στην Blackwater παρέχονται όπλα και εκπαίδευση για αυτούς. Ένα δικαστικό έγγραφο αναφέρει ακόμη τον ιδρυτή "Erik Prince", ως αξιωματικό της CIA .
"Η CIA χρησιμοποιει συνήθως την Blackwater σε αποστολές σε όλο τον κόσμο», αναφέρει ένα έγγραφο. "Οι προσπάθειες αυτές έγιναν στο πλαίσιο γραπτών και άγραφων συμβάσεων και μέσω άτυπων αιτήματων. Σε πολλές περιπτώσεις η CIA δεν κατέβαλε στην Blackwater τίποτα για τη βοήθειά της.Στην Blackwater απασχολούνται επίσης αξιωματικοι και πράκτορες, της CIA υπό την προϋπόθεση κάλυψης των πράκτορων της CIA και των αξιωματικων που ενεργούν σε μυστικές και παράνομες αποστολες. Σε πολλές περιπτωσεις , η Blackwater, ή τουλάχιστον τμήματα της Blackwater, ήταν μία προέκταση της CIA. "
Ο Erik Prince δήλωσε στην εφημερίδα Daily Beast ότι συμφώνησε να παρέχει στη CIA δωρεάν υπηρεσίες από «πατριωτικό καθήκον» . Και ακόμα κι αν πουληθει η Blackwater, γνωστή σήμερα ως Academi, για 200 εκατομμύρια δολάρια, συνεχίζει να κρατά μνησικακία ενάντια των εισαγγελεων .
Η"Blackwater διενηργήσε αμέτρητες αποστολές και συμβολαια θανατου για τη CIA," είπε. "Και σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση επέλεξε να διώξουν δικαστικα τους ανθρώπους μου επειδη εκαναν ακριβώς ό, τι ζητήθηκε από αυτούς να κανουν"


ΑΡΘΡΟ απο την Daily Beast αποδοση ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...