5.09.2013

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

To αβάσταχτο κόστος που συνοδεύει τη δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα επισημαίνουν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times, οι οποίοι θεωρούν τον πολιτικό μετασχηματισμό προϋπόθεση για την ανάκαμψη.
Σύμφωνα με τους FT, οι ευρωπαίοι εταίροι θα έπρεπε να έχουν δεχθεί να γίνει μεγαλύτερο κούρεμα με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, πιο νωρίς. Με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση, όμως, «οι επιλογές της Αθήνας προκάλεσαν μεγαλύτερο πόνο από αυτόν που χρειαζόταν», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως εξηγεί, οι οδυνηρές συνέπειες που υπομένουν οι Έλληνες δεν οφείλονται μόνο στις μαζικές και ραγδαίες δημοσιονομικές περικοπές, αλλά και στο ότι για ακόμη μία φορά προστατεύτηκαν οι προνομιούχοι και το βάρος το επωμίστηκαν οι αδύνατοι.

Ωστόσο, η εφημερίδα «βλέπει» σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα μετασχηματιστεί το πολιτικό σκηνικό στη χώρα. «Είναι προς όφελος τόσο των ελλήνων πολιτών όσο και της Ευρωζώνης να απαλλαχθεί το ελληνικό κράτος από τους διαπλεκόμενους», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...