5.09.2013

Αυτά είναι τα πιο ακριβά γκουρμέ μενού στον κόσμο [εικόνες]


Αλήθεια πόσα χρήματα είναι κάποιος διατεθειμένος να ξοδέψει προκειμένου να ζήσει τις μεγαλύτερες γαστριμαργικές απολαύσεις μέσα μόλις σε ένα πολύ μικρό πιάτο.

Η μαγειρική είναι τέχνη και υπάρχουν πάρα πολλοί σεφ που το αποδεικνύουν ανά πάσα στιγμή, ωστόσο, για τις ύψιστες στιγμές αυτής κάποιος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να πληρώσει πολύ ακριβά και να ταξιδέψει πολύ μακριά.
Αυτά είναι τα πέντε πιο ακριβά γκουρμέ μενού στον κόσμο, όπως τα δημοσιεύει η lifo:
5) Joël Robuchon, Λας Βέγκας: 660 ευρώ για δύο άτομα – 16 πιάτα Τα αγαπημένα του κοινού είναι το Le Caviar (ένα τρίο από ψιλό κους κους) και το χαβιάρι Osetra, που συνοδεύεται από κρέμα από κουνουπίδι και ζελέ από σπαράγγια.
http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_110.png
4) Masa, Νέα Υόρκη: 683 ευρώ για δύο άτομα – 18 πιάτα Ο σούσι σεφ του διάσημου αυτού εστιατορίου είναι ο Masa Takayama, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους που εργάζονται στις ΗΠΑ. Ο Masa επιβλέπει και παρασκευάζει προσωπικά το φαγητό. Τα πιο διάσημα πιάτα είναι το ριζότο με αχινό και φουά γκρα μαγειρεμένο σε σκεύος shabu-shabu.
http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_26.png
3) L’Arpège, Παρίσι: 700 ευρώ για δύο άτομα – 10 πιάτα Ο Alain Passard μαγειρεύει κυρίως λαχανικά από τον κήπο του (μια έκταση πέντε εκταρίων). Το εστιατόριο έχει τρία αστέρια Μισελέν αλλά το διάσημο πιάτο είναι το Oeuf à la Coque. Πρόκειται για ένα ελαφρά μαγειρεμένο αβγό με crème fraîche, σιρόπι μύρτιλο, ξίδι και μπαχαρικά. Δεν ακούγεται σπουδαίο αλλά υπάρχουν πολλοί που ταξιδεύουν στο Παρίσι γι’ αυτό το πιάτο (που είναι amuse bouche).
http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_36.png
2) Alain Ducasse au Plaza Athenee, Παρίσι: 743 ευρώ για δύο άτομα – 6 πιάτα Ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Γαλλίας, με σεφ τον Christophe Saintagne, ο οποίος χρησιμοποιεί κυρίως υπερπολυτελή υλικά. Τα αγαπημένα πιάτα είναι καραβίδες σερβιρισμένες κρύες μαζί με χαβιάρι, πίτα φραγκόκοτα με μαύρη τρούφα, ραβιόλι με φουά γκρα.
http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_46.png
1) Guy Savoy, Παρίσι: 933 ευρώ για δύο άτομα – 18 πιάτα Το μενού το έχει την πρώτη θέση μεταξύ των ακριβότερων της γης. Μεταξύ των αγαπημένων πιάτων είναι τα στρείδια με πουρέ από λεμόνι και σκόρδο, χαβιάρι με σπαράγγια και καπνιστό αβγό σαμπαγιόν.
http://enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_54.png

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...