6.18.2013

Πακιστάν- Ινδονησία: Αυξάνουν τον αμυντικό προϋπολογισμό τους

Η νέα κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε στις 12 Ιουνίου την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 10%, παρά το δημοσιονομικό έλλειμμα ίσο με 8,8%, σύμφωνα με το defencetalk.com ─ dr. Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2013-2014 (αρχίζει την 1η Ιουλίου) αυξάνεται παρά την ισχνή οικονομική ανάπτυξη, τον υψηλό πληθωρισμό, τη μείωση των ξένων συναλλαγματικών αποθεμάτων και μια άνευ προηγουμένου κρίση στον τομέα της ενέργειας. Οι αμυντικές δαπάνες θα ανέλθουν σε 627 δισ. ρουπίες (6.300 δισεκατομμύρια δολάρια), σε σύγκριση με τις 570 δισεκατομμύρια ρουπίες κατά το παρελθόν οικονομικό έτος, που λήγει στις 30 Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα μετά τη νίκη του στις εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στις 11 Μαΐου, η οποία σηματοδότησε μια ιστορική μετάβαση σε μια δημοκρατική κυβέρνηση από τη δύναμη του στρατιωτικού καθεστώτος. Στο παρελθόν, Σαρίφ είχε μια δύσκολη σχέση με το στρατό, ο οποίος το 1999 τον απομάκρυνε από τη θέση του Πρωθυπουργού με ένα αναίμακτο πραξικόπημα.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ισχάκ Νταρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξαλείψει το χρέος (οφειλές) στον τομέα της ενέργειας, ώστε να αναμένεται η ελαχιστοποίηση των διακοπών ρεύματος σε όλη τη χώρα. Η χρόνια κακοδιαχείριση, η διαφθορά και η έλλειψη επενδύσεων οδήγησαν στο γεγονός ότι σε όλη τη χώρα, εν μέσω θερμοκρασίας έως και 50 βαθμούς Κελσίου (122 βαθμοί Φαρενάιτ), για 20 ώρες ανά 24ωρο να διακόπτεται σε όλη την χώρα η παροχή ηλεκτρικής. Το Πακιστάν εξακολουθεί να αποπληρώνει το δάνειο που έλαβε το 2008 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να προσφύγει και πάλι στο ΔΝΤ για να αποφευχθεί κρίση του ισοζυγίου πληρωμών.

To Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησία παρουσίασε στο Κοινοβούλιο το σχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2014, το οποίο έχει ενδεικτικό ανώτατο όριο αμυντικών δαπανών 8,05 δις δολάρια ─ dr. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής άμυνας, συζητήθηκε η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2013 και οι προτεινόμενες αλλαγές στον προϋπολογισμό το 2014. Ειδικότερα, ελήφθησαν υπόψη πρόσθετες προτάσεις από το Υπουργείο Άμυνας στο νέο προϋπολογισμό στο ποσό των $873.000.000. Από το ποσό αυτό, το Υπουργείο Άμυνας υπέβαλε ένα αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση για την αγορά των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 "Apache" στις Ηνωμένες Πολιτείες και των στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 "Hercules" στην Αυστραλία για $600.000.000 Η Ινδονησία άρχισε διαπραγματεύσεις με την Ολλανδία για την αγορά μεταχειρισμένων επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache το Νοέμβριο του 2011. Λόγω της μη αποδοχής της ολλανδικής οικονομικής πρότασης, τον Φεβρουάριο του 2012 με πρωτοβουλία της ινδονησιακής πλευράς άρχισαν διαπραγματεύσεις με το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Η υπηρεσία πώλησης όπλων DSCA του Αμερικανικού Πενταγώνου, στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 κοινοποίησε το Κογκρέσο μια πιθανή προσφορά στην Ινδονησία για 8 επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Blok ΙΙΙ "Apache Longbow" και συναφή εξοπλισμό. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το πρόγραμμα αγοράς ήταν ακόμη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...