6.19.2013

Πάμε προς εκλογές πρίν τις Γερμανικές;

Πολλοί λένε ότι δεν γίνονται προβλέψεις στην οικονομία. Κάνουν λάθος ή ψεύδονται. Στην Ελλάδα η οικονομική κατάσταση συνεχώς θα χειροτετερεύει. Η αποτυχία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το ντόπιο κατεστημένο με τα λεφτά των Ρώσων που ήθελαν να αγοράσουν μαζί τους τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ ενώ χρώσταγαν εκατομμύρια ευρώ στις εταιρείες αυτές είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο της ΕΡΤ μέ τόσο οδυνηρό για όλους τρόπο από τη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ήθελε να στρέψει την προσοχή του κόσμου σε άλλο θέμα ώστε να μη καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί. Η αντιπολίτευση συμπολιτεύθηκε. Ολοι μαζί είναι. 
Η μόνη εταιρεία που έχει απομείνει να αγοράσει τη ΔΕΣΦΑ είναι η Αζέρικη SOCAR, όμως όπως έχω ήδη προβλέψει εδώ η κυβέρνηση θα φάει και άλλη ΦΑΠΑ, αφού τα πράγματα απο παλιά έδειχναν ότι ο αγωγός ΤΑΡ δεν θα πέρναγε απο την Ελλάδα αλλά θα επροτιμάτο η λύση του αγωγού Nabucco West. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ρωσικής εφημερίδας Nezavisimaya Gazeta, οι μουσουλμάνοι Αζέροι θα προτιμήσουν τον αγωγό Nabucco. Aυτό δημιουργεί ένα έλειμμα 2,5 δις ευρώ στον Ελληνικό προυπολογισμό. Αυτό σημαίνει επίσης πρόσθετα μέτρα και φυσικά όπως όλοι περιμένετε - και τα ΜΜΕ έχουν φροντίσει να σας το λένε κάθε μέρα - ένα ακόμη μνημόνιο. Αν αυτό δεν κάτσει “καλά” τότε θα υπάρξει κούρεμα σε καταθέσεις. 
-Η επίσημη απόφαση για το Nabucco απο τους Αζέρους αναμένεται μέσα στον Ιούνιο. Υπό τις συνθήκες αυτές, η κυβέρνηση ψυχομαχάει. Ο τόσο άγαρμπος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίσθηκε το θέμα της ΕΡΤ με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει αποφασισθεί απο τη ΝΔ ήδη η προκήρυξη εκλογών. 
Σας υπενθυμίζω, ότι παρότι 3/4 των χρημάτων που έχει πάρει σε δάνεια η χώρα έχουν δοθεί στις τράπεζες, αυτές ακόμη δεν έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί! Αυτό από μόνο του και μετά τόσο καιρό που έχει περάσει είναι σκάνδαλο. 
Η τριμερής χουντική κυβέρνηση έχει μπροστά της πολλά αδιέξοδα. Ακόμη και η καλύτερη μελλοντική “περιποίηση” των υπαλλήλων της ΕΡΤ, όπως έγινε με τους υπαλλήλους της Βουλής και κατά παράδοση με τους διακστικούς (για να δικάζουν “ανεξάρτητα”), όλα δηλαδή τα καλά παιδιά του συστήματος, δεν θα σώσει τη κυβέρνηση απο τη προκήρυξη εκλογών. Το ερώτημα είναι το πότε. 
Σε αυτό το σημείο όλα εξαρτώνται απο την ημερομηνία των Γερμανικών εκλογών αλλά και απο το γεγονός ότι πολλοί δεν επιθυμούν πλέον την παραμονή της Μέρκελ στην εξουσία. Ανάλογα ποιά τάση επικρατεί στη Γερμανική πολιτική σκηνή και πώς αυτή σχετίζεται με τους βασικούς διεθνείς παίκτες θα εξαρτηθεί, αν οι εκλογές θα προκηρυχτούν πρίν ή μετά τις Γερμανικές εκλογές. Η χρονική στιγμή κατά την οποία θα γίνουν οι Ελληνικές εκλογές θα έχουν καθοριστικό λόγο στο αποτέλεσμα των Γερμανικώ εκλογών. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σόιμπλε έρχεται στην Ελλάδα για να στηρίξει τη τριμερή κυβέρνηση. 
Ομως και η διαγραφή των εγκλημάτων όσων πέρασαν απο υπουργικές θέσεις (λίστα Lagarde) όπως και περιπτώσεις που οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν έχουν ακόμη προωθήσει, τα τελευταία σκάνδαλα που φαίνονται ότι προκύπτουν για τον ΟΣΕ, σίγουρα καθιστούν αναγκαίες τις Ελληνικές εκλογές. Αρα αν κάποιος προωθήσει τα θέματα αυτά πρός την Ελληνική Βουλή για να στηθούν νέες εξεταστικές σίγουρα θα επηρεάσει τα αποτελέσματα και την ημερομηνία των Ελληνικών εκλογών. 
Εμάς τους πολίτες δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν τόσο τα αποτελέσματα των Ελληνικών εκλογών και αυτό αφορά κυρίως όσους στις δημοσκοπήσεις ψηφίζουν “κανένας”. Οποιο κόμμα και να βγεί είναι προδιαγεγραμμένο τι θα κάνει. Θα κάνει ότι λένε τα μνημόνια. 
Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η επαναφορά της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Απο την υπογραφή των μνημονίων, τη παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας και μέχρι σήμερα, η Ελληνική δημοκρατία δεν λειτουργεί. 
Είναι αδιανόητο και καταστροφικό το παρόν πολιτικό σύστημα, στο οποίο ο ένας κράταει τα μπόσκα του άλλου να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύνταγμα, κάτι για το οποίο βιάζονται και για το λόγο αυτό μια ταχύτερη απο την ώρα της προκήρυξη εκλογών είναι επίσης αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...