12.08.2012

FINANCIAL TIMES "Η Ελλάδα στα βήματα της Λατινικής Αμερικής: Δέκα χρόνια θα κρατήσει η κρίση"

Εφιαλτικές προβλέψεις για την διάρκεια της ελληνικής κρίσης κάνουν οι Financial Times, υποστηρίζοντας ότι ομοιάζει με τις περιπτώσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής, και θα κρατήσει τουλάχιστον μια δεκαετία!Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να βγει μπροστά και να επεξεργαστεί μία… λύση πέρα από τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές των Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου να εγκαθιδρύσει μία αξιόπιστη στρατηγική εξόδου από την κρίση, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Για πολλούς παρατηρητές, οι οποίοι βίωσαν τις… ατέλειωτες διαδικασίες διευθέτησης και επαναδιευθέτησης του χρέους των χωρών της Λατινικής Αμερικής κατά τη δεκαετία του 1980, το τελευταίο επεισόδιο του Ευρω-Ελληνικού δράματος είναι κάτι παραπάνω από γνώριμο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του GrupoFinancieroBanorte και πρώην Υπουργό Οικονομικών του Μεξικού, Γκιγιέρμο Ορτίζ, το ελληνικό πρόβλημα παραμένει άλυτο και θα παραμείνει τέτοιο όσο οι ηγέτες της Ευρωζώνης αρνούνται να αναγνωρίσουν την ανάγκη για μία νέα προσέγγιση στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με άρθρο του στους Financial Times, ο Γκιγιέρμο Ορτίζ επιμένει ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στην αποκατάσταση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης και της εμπιστοσύνης των αγορών και όχι στα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας.

«Στην περίπτωση της Λατινικής Αμερικής μία ολόκληρη δεκαετία χάθηκε μέχρις ότου βρεθεί ο σωστός τρόπος διευθέτησης των προβλημάτων πιστωτικής επιφάνειας των χρεωμένων χωρών και λάβει τέλος η διαδικασία διαρκούς επαναδιευθέτησης των χρεών. Μόνο ένα πραγματικά ανεξάρτητο ΔΝΤ μπορεί να προλάβει μία ίδια κατάσταση για την Ελλάδα».

Δηλαδή το τέλος της κρίσης μετατίθεται για μετά το 2019, όσο δεν αλλάζει η στρατηγική που ακολουθείται. Μια ολόκληρη γενιά χαμένη για ένα πείραμα... με γνωστό αποτέλεσμα.



Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...