7.16.2013

''ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ''...

Εκτενή δημοσιεύματα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, που σημειώνονται λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, φιλοξενεί ο γερμανικός Τύπος..
«Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε στην Αθήνα κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στην πολιτική λιτότητας» αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ενώ η Frankfurter Raundschau επισημαίνει ότι η «σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων των δημοσίων υπαλλήλων φτάνει στο αποκορύφωμά της».
«Ξεκίνησε στην Ελλάδα η γενική απεργία, η οποία γίνεται λόγω των διαμαρτυριών για τις σχεδιαζόμενες μαζικές απολύσεις», μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Με σύνθημα ‘γενική απεργία – είμαστε άνθρωποι όχι αριθμοί» οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις μετά από κάλεσμα των συνδικάτων. Τα νοσοκομεία δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας, πολλά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστοί. Ο Ηλεκτρικός δεν λειτουργεί καθώς και πολλές γραμμές των λεωφορείων’», σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται ενάντια στις μαζικές απολύσεις» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα. Όπως σημειώνει το περιοδικό «τα σκουπίδια σωρεύονται, οι αστυνομικοί με τις μηχανοκίνητες πορείες παραλύουν την κυκλοφορία». «Στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι αμύνονται απέναντι στις μαζικές απολύσεις. Οι διαδηλώσεις αναμένεται να πυκνώσουν. Αυτή την εβδομάδα το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για τις απολύσεις», προσθέτει το Spiegel.
«O Γερμανός και οι Έλληνες» τιτλοφορείται άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο σημειώνεται ότι «η Αθήνα εξοπλίζεται για την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με παλιές απαιτήσεις για επανορθώσεις».
«Από ελληνικής πλευράς ένα νέο κούρεμα του δανείου όπως και η συζήτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις είναι ένα μεγάλο θέμα πριν από την επίσκεψη Σόιμπλε. Ο ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως μόλις η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, θα μπορούσε να συζητηθεί ένα νέο κούρεμα του δανείου. Στο Βερολίνο όμως το βλέπουν διαφορετικά, τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές εκλογές», καταλήγει η εφημερίδα.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...