11.17.2013

Εξωγήινα όντα και μορφές ζωής στις ανώτερες διαστάσεις

Τα UFO και η βεδική κοσμοθέαση
Εξωγήινοι: οι μυστικές και μυστηριώδεις επιρροές τους

(Μέρος δεύτερο)
Από διάλεξη του Armin Risi 
στο Κογκρέσο Εσωτερισμού στη Ζυρίχη στις 11 Μαρτίου 1995
μετάφραση Βίκυ Χρυσού

Εξωγήινοι με πολύ διαφορετική προέλευση

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το φαινόμενο των εξωγήινων πολιτισμών χρειαζόμαστε μια διευρυμένη εικόνα για τον κόσμο. Η υλιστική, εμπειρική εικόνα του κόσμο δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει παρακάτω, διότι επιβιώνει χάρη στους περιορισμούς και την απόκρυψη πολλών στοιχείων.

Η βεδική εικόνα του κόσμου εξηγεί με απλό τρόπο, πως η ύπαρξη ανθρώπινων όντων διαφορετικού είδους είναι ιδιαίτερα plausible. Όταν οι βέδες αναφέρουν, πως οι περισσότεροι πλανήτες του σύμπαντος κατοικούνται, δε σημαίνει πως έχουμε παντού να κάνουμε με όντα που να διαθέτουν γήινα σώματα. Το γήινο σώμα έχει εξαιρετικά χονδροειδή υλική μορφή και αποτελείται κατά 90% από το στοιχείο του νερού.
Κατά λογικό τρόπο μπορεί να συμπεράνει κανείς πως υπάρχουν και όντα, των οποίων τα σώματα να αποτελούνται κυρίως από φωτιά, αέρα ή αιθέρα. Τα όντα με ενεργειακά, αιθερικά, αστρικά ή λεπτοφυή σώματα δεν είναι ορατά για τα δικά μας μάτια, επειδή μπορούμε να βλέπουμε μόνο τρισδιάστατα αντικείμενα από χονδροειδή ύλη.

Άλλα όντα όμως έχουν υλικό σώμα λεπτοφυέστερης σύστασης, και έτσι τους είναι δυνατό να εκτελούν μυστήριες ενέργειες, όπως να αιωρούνται, να περνούν μέσα από τοίχους, να υπνωτίζουν ανθρώπους ή να τους τηλεμεταφέρουν κτλ. Επειδή τα όρια μεταξύ των διαστάσεων είναι ρευστά, είναι φυσικά δυνατό συγκεκριμένα όντα, που έχουν ανώτερη εξέλιξη ή τουλάχιστον διαθέτουν πιο εξελιγμένη τεχνολογία, να έρχονται σε επικοινωνία με τη Γη.

Ανώτερης εξέλιξης όμως δεν σημαίνει αυτομάτως πως αυτά τα όντα έχουν και ανώτερη, δηλαδή θεϊκή συνείδηση. Και μόνο οι διάφορες μορφές σωμάτων που αναφέρονται σε σχέση με επαφές 3ου και 4ου τύπου κατά τις επαφές με UFO, δείχνουν πως δεν προέρχονται όλοι από τον ίδιο τόπο ή από την ίδια διάσταση. Αναλόγως διαφορετική είναι λοιπόν και η νοοτροπία και τα κίνητρα τους.

Διαφορές αναγνωρίζει κανείς επίσης εάν ακούσει τα μηνύματα αυτών των «εξωγήινων», τα οποία λαμβάνονται με τηλεπαθητικό τρόπο: προφητείες, φιλοσοφικές εκδόσεις και εσωτεριστικές αποκαλύψεις σχετικά με το παρελθόν της ανθρωπότητας. Αυτά τα μηνύματα –παραβλέποντας αυτή τη στιγμή το αν είναι γήινης ή εξωγήινης προέλευσης- είναι συνήθως μισές αλήθειες, φιλοσοφία-Mayavada και ψευδο-πνευματικότητα. Για παράδειγμα:

«Η αλήθεια είναι, πως αν αγαπάτε τη Γη σας, δεν θα αγοράζεται χάμπουργκερ συσκευασμένα σε Styropor. Το να αγοράζεις χάμπουργκες συσκευασμένο σε Styropor σημαίνει πως είσαι χωρισμένος από την αλήθεια. Το να είσαι ένα με την αλήθεια σημαίνει, να αγοράζεις ένα χάμπουργκερ και να επιτρέπεις να σου το τοποθετούν στο χέρι. Κοιτάξτε τα χέρια σας. Μπορείτε να τα ξεπλύνετε. Δε χρειάζεται ποτέ να τα πετάξετε … Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα, όμως είναι ένα παράδειγμα του να μην είσαι ξεκομμένος από την αλήθεια. Είναι ένα παράδειγμα του να είσαι Ένα με τη συνείδηση,..»

Τα UFO και η βεδική εικόνα του κόσμου - Θεϊκές Δηλώσεις;

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως οι θεάσεις UFO αυξήθηκαν θεαματικά από το 1947. Ένας από τους πολλούς λόγους είναι ο ακόλουθος: το 1945 για πρώτη φορά τόλμησε μια γήινη δύναμη να πυροδοτήσει ατομικές βόμβες, πράγμα που αποτέλεσε ένα τραγικό ορόσημο στην αυτοκαταστροφικότητα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα με όλα τα παραπλανητικά και ακατανόητα μηνύματα υπάρχουν και θεϊκά λόγια, διότι «θετικά φωτεινά όντα», ευτυχώς, δεν υπάρχουν μόνο πάνω στη Γη. Αυτά τα θεϊκά μηνύματα –σε αντίθεση με τα «δαιμονικά»- αναφέρουν πως υπάρχει ένας Ύψιστος Δημιουργός, ο οποίος έδωσε στους ανθρώπους μια ελεύθερη βούληση και πως οι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν ξανά, να ακολουθούν τους νόμους του Θεού με την ελεύθερη τους βούληση (=αγάπη). Οι ‘φωτεινές οντότητες’ σέβονται την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων και γι’ αυτό το λόγο ποτέ δεν εμπλέκονται χειραγωγικά στις γήινες σχέσεις δύναμης (σε αντίθεση με τις σκοτεινές δυνάμεις, που το κάνουν ιδιαίτερα συχνά).

Το ακόλουθο παράδειγμα είναι ένα μήνυμα που έλαβε τηλεπαθητικά κατά την επαφή με UFO ο Carl Anderson (έτσι φέρεται…). Προέρχεται από το έτος 1957, ήταν δηλαδή ένα από τα πρώτα μηνύματα αυτού του τύπου, τα οποία σήμερα είναι αναρίθμητα:

„Πολύ σύντομα θα κατατροπωθούν οι αρνητικές δυνάμεις που δρουν τα τελευταία 7000 χρόνια στη Γη. Η πτώση αυτών των κακών δυνάμεων θα αφορά κάθε εκατοστό αυτού του πλανήτη που εσείς αποκαλείται Γη, τον οποίο όμως άλλα όντα του διαστήματος ονομάζουν SHAN. Αυτές οι δυνάμεις φέρνουν μαζί τους μια μεγάλη ερημοποίηση. Πρέπει να σας το πω: ένα τρίτο του γήινου πληθυσμού θα πεθάνει εξαιτίας αυτών. Η ώρα της σποράς έχει παρέλθει και τώρα έρχεται ο θερισμός.
Τα μεγαλύτερα τμήματα των ηπείρων σας θα καθαρθούν. Νέες γαίες θα ανυψωθούν από τον ωκεανό. Η Γη θα ταλαντεύεται κατά τη διάρκεια των ωδινών της γέννας της Νέας εποχής και θα περιδίνεται, καθώς οι πόλοι θα αλλάζουν τη θέση τους. Ο πλανήτης σας θα ακολουθήσει μια νέα πορεία με τις νέες δονήσεις της διαρκούς ειρήνης και ευτυχίας. Θα είναι η ίδια κάθαρση όπως πριν από χιλιετίες. Οι θρύλοι για τις καταποντισμένες ηπείρους είναι ακριβείς.”

Ακολουθεί η προφητεία πως μερικοί άνθρωποι θα επιζήσουν αυτές τις καταστροφές. Πως προετοιμάζεται κανείς καλύτερα για κάτι τέτοιο;

«Πολλοί από εσάς έζησαν κατά κανόνα σωστά, όμως παρόλ’ αυτά μείωσαν τη θετική δόνηση τους λόγω της κακομεταχείρισης του σώματος τους, λόγω του καπνίσματος και της κρεοφαγίας. Αυτό οδηγεί σε αποδυνάμωση των θετικών δονήσεων, οι οποίες διαρρέουν το δυναμικό πεδίο του σώματος. Για το λόγο αυτό είναι τώρα σημαντικό να τρώτε φρέσκα φρούτα, λαχανικά κτλ, για να καθαρίσετε την αύρα σας.»

Επειδή τα εξωγήινα τηλεπαθητικά μηνύματα είναι άγνωστης προέλευσης δεν μπορούν να ισχύουν ως «επίσημα». Ωστόσο βλέπουμε, πως μερικές από αυτές τις ανώτερες πηγές μεταφέρουν μηνύματα, τα οποία συμφωνούν σε πολλά με τη βεδική αποκάλυψη. Η σύγκριση δείχνει επίσης, πως οι βέδες, -ειδικά η Bhagavad-gita, το άμεσο μήνυμα του Θεού στους ανθρώπους -, προχωρά πολύ μακρύτερα από ότι αυτά τα μηνύματα.

Η Γνώση του Θεού ξεπερνά πάντοτε αυτή των Θεών, και μέσα από το βεδικό «κανάλι» (Parampara) παραδίδεται κατά τη διάρκεια όλων των εποχών, από ορατούς και ταυτοποιήσιμους Δασκάλους, σε όλη του την πληρότητα. Από τις βεδικές γραφές λοιπόν μαθαίνουμε πως οι διαπλανητικές επαφές ανήκουν στην πολλαπλών διαστάσεων πραγματικότητα του σύμπαντος. Αυτό ήταν έτσι στο παρελθόν και παραμένει και στο παρόν έτσι. 


Κόσμοι και οντότητες ανώτερων διαστάσεων

Εάν θεωρήσουμε πως στο σύμπαν δεν υπάρχει μόνο η γήινα εκδηλωμένη διάσταση, αλλά πως υπάρχουν και πολλές ακόμη ανώτερες διαστάσεις, τότε θα πρέπει ξαφνικά να κοιτάξουμε το σύμπαν με εντελώς άλλα μάτια. Μια τέτοια πολλών διαστάσεων θέα μας χαρίζουν οι βεδικές γραφές.

Όσων αφορά τη δομή του σύμπαντος, οι βέδες περιγράφουν 14 διαφορετικά επίπεδα διαστάσεων (στα σανσκριτικά ονομάζονται loka). Και τα 14 επίπεδα διαστάσεων είναι κατοικημένα. Η ανώτερη διάσταση είναι ο κόσμος του Μπράχμα, του πρώτου και ανώτερου ημίθεου εντός του σύμπαντος. Εμείς οι άνθρωποι βρισκόμαστε στο 7ο Loka, δηλαδή στη μέση. Οι γραφές Πουράνα αναφέρουν σε πολλά σημεία πως στο σύμπαν υπάρχουν συνολικά 400 000 ανθρωποειδής μορφές ζωής: οι υψηλοί ημίθεοι, οι φωτεινές οντότητες, οι αγγελικές οντότητες, οι οντότητες από τους σκοτεινούς κόσμους, οι αστρικές οντότητες, τα στοιχειακά, οι γήινοι άνθρωποι κτλ

Ο Δάσκαλος των Βεδών A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada εξηγεί σε σχέση με τα παραπάνω:

«Άνθρωποι ζουν τόσο πάνω στη Γη, όσο και σε άλλους παρόμοιους πλανήτες της ομάδας Bhur και Bhuvar, ενώ αντίθετα οι ημίθεοι ζουν στον πλανήτη Svar, τον ουράνιο πλανήτη»(Srimad- Bhagavatam 1.9.45, Erl.)

Τα όντα που κατονομάστηκαν είναι ανώτερων διαστάσεων, αυτό σημαίνει πως κινούνται σε κόσμους όπου κυριαρχούν λιγότερο πυκνά υλικά στοιχεία.
Το στοιχείο «Γη», είναι το πιο πυκνό στοιχείο και γι΄αυτό το λόγο τα πλάσματα που ανήκουν σε ένα τέτοιο «γήινο» κόσμο, δεν έχουν πρόσβαση σε ανώτερες διαστάσεις. Και πάλι θα πρέπει να τονίσω, πως δεν είναι όλα τα όντα που ανήκουν στις «ανώτερες διαστάσεις», θεϊκά ή θετικά.

Ο υλικός κόσμος είναι ένας κόσμος πολικότητας και η πολικότητα ανήκει στο αρνητικό. Αυτή η πολικότητα καθρεφτίζεται στα 14 επίπεδα διαστάσεων του σύμπαντος: Τα 7 ανώτερα παριστάνουν τους θετικούς γεμάτους φως κόσμους και τα 7 κατώτερα, τους αρνητικούς, σκοτεινούς κόσμους. Η διάσταση της Γης βρίσκεται στη μέση, στην τομή των δύο αυτών τμημάτων και γι΄αυτό το λόγο βρίσκουμε εδώ πάνω στη Γη επιδράσεις και από τις δύο πλευρές, τη σκοτεινή και τη θεϊκή

Και τα δύο τμήματα του κατοικημένου σύμπαντος είναι από τη γήινη σκοπιά ¨ανώτερων διαστάσεων». (Ένα μεγάλο τμήμα του σύμπαντος, με ξεκάθαρα λόγια: το μισό, σύμφωνα με τη βεδική κοσμολογία δεν είναι κατοικημένο.) Το ίδιο είναι και τα όντα όπως και οι τεχνολογίες αυτών των κόσμων «ανώτερων διαστάσεων. Αυτά δεν είναι τόσο πολύ συνδεμένα με την αδρανή ύλη όπως οι γήινοι άνθρωποι, και αυτό εκφράζεται και μέσω του γεγονότος πως μπορούν να κινηθούν πολύ πιο ανεμπόδιστα από τους ανθρώπους.

Οι βεδικές γραφές αναφέρουν πολύ συχνά σχεδόν τυχαία (μεταξύ άλλων θεμάτων) διαστημικά ταξίδια, δια-διαστατικές μετατοπίσεις και υλοποιήσεις (Materialisationen). Η μετακίνηση αυτών των ανωτέρων διαστάσεων όντων λοιπόν δεν περιορίζεται στα διαστημόπλοια. Τα όντα Siddha για παράδειγμα χαρακτηρίζονται ακριβώς από το γεγονός πως μπορούν να επισκεφθούν άλλους πλανήτες δίχως οποιοδήποτε όχημα. Ο πιο φημισμένος μεταξύ αυτών είναι ο μεγάλος άγιος και απεσταλμένος του Θεού Narada Muni, ο οποίος είναι ένας άμεσος Υιός του Brahmas. Για αυτόν λέγεται πως επισκέπτεται πολύ συχνά τη Γη.

Στους κόσμους ανώτερων διαστάσεων κυριαρχούν φυσικοί νόμοι διαφορετικοί από αυτούς της Γης, όπως φαίνεται από το ακόλουθο απόσπασμα, που προέρχεται από την πιο σημαντική φιλοσοφική γραφή της Ινδίας, τη Vedanta-Sutra (1.3.27):

"Εάν λέγεται, πως ένα Deva δεν θα μπορούσε να είναι Ον σε σώμα (ensarkvm;eno), διότι αλλιώς δεν θα μπορούσε να είναι παρών σε πολλούς χώρους τελετών ταυτόχρονα, η απάντηση είναι: πως μπορεί! Διότι γίνεται ορατό, πως ένα τέτοιο όν μπορεί να λάβει πολλά σώματα για να εμφανίζεται σε πολλούς τόπους ταυτόχρονα."

συνεχίζεται...

http://vickytoxotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...